Muzička pletenica

Prvakinja novosadske opere Gordana Kojadinović je talenat, koji je po njenom mišljenju najzaslužniji za uspeh u muzici, nasledila od svojih roditelja koje je još kao dete izgubila.

Pored mnogih operskih uloga gospođa Gordana je često i onako za svoju dušu snimala varoške narodne pesme uz tamburaše Radio Novog Sada. 

I baš te pesme i rad sa tamburašima ostale su joj u jako lepom sećanju. Pesme koje je snimila čuvaju se kao trajni snimci u Arhivi radijske kuće.

Često su tokom karijere gospođu Gordanu mešali sa gospođom Sekom Kojadinović, a u stvari radi se o čistoj podudarnosti prezimena dve potpuno različite i veoma uspešne interpretatorke. Dok je Gordana Kojadinović interpretirala narodne pesme iz Vojvodine, starogradske i romanske, Seka Kojadinović je uglavnom pevala džez muziku i druge zabavne evergrin melodije.  

Radio Beograd 1, 14.00

Emisiju "Muzička pletenica" možete slušati na ovoj adresi odmah nakon emitovanja u mp3 formatu ili je preuzeti kao podkast, koristeći vaš omiljeni podkast program. 

Pletenica je i na Fejsbuku!

Музичка плетеница Музичка плетеница

Autor:
Ненад Камиџорац

Мелодија, хармонија и ритам представљају «триест» сваке музичке форме, самим тим и народне музике која је, у оставштини, углавном стицала форму варошке музике јер је најчешће звучно бележена тек у градовима где су је изводили познати инетрпретатори којима је пружена шанса да наступају на Радио-програму или снимају тада популарне плоче на 78 обртаја. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво