Kampaco vodio Zvezdu do pobede nad Efesom u Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Anadolu Efesa sa 94:75 u 27. kolu Evrolige. Crveno-beli u petak igraju protiv Panatinaikosa u Atini.

Sjajna energija sa tribina prenesena je na parket. Nakon nešto lošijeg starta crveno-beli su preuzeli kontrolu igre. Efes se nije predavao u par navrata je uspevao da preokrene. Crveno-beli su imali spreman odgovor. Kampaco je odlično vodio ekipu i crveno-beli su u poslednjoj četvrtini stigli do ubedljive pobede. Čak je naša ekipa uspela da prestigne 13 poena razlike iz prvog duela.

Obe ekipe su sa puno energije ušle u ovaj duel. Crveno-beli su bili nešto stegnutiji i to je rezultiralo promašajima. Efes je to kaznio i stekao prednost koju je održavao sve do sredine drugog perioda.

Zvezda je pojačala ritam pre svega zahvaljujući Kampacu koji je doneo dodatnu energiju ekipi, sjajno su ga pratili Dobrić i Nedović. Crveno-beli su uspeli da preokrenu rezultat i na poluvremenu su imali 49:45.

Crveno-beli su treći period otvorili serijom od 6:0. Efes se brzo trgao i uzvratio. Iako je naša ekipa stigla do dvocifrene razlike, rival je to prepolovio.

U samom finišu Efes je uspeo da preokrene i povede, međutim Zvezda realizuje poslenji napad i pred poslednji period je imala poen prednosti - 68:67.

Velika borba je nastavljena. Crvena zvezda je nastavila u sjajnom ritmu, Efes je pokušao da parirao, ipak naša ekipa u poslednjih pet minuta je ušla sa plusom od osam poena 80:72.

Crveno-beli su nastavili da pogađaju sa svih pozicija, a agresivnom igrom osujetili su napade rivala i pred poslednja tri minuta imali su plus od 14 poena, 88:74.

Finiš je doneo uvećanje prednosti naše ekipe. Na kraju plus od 19 poena - 94:75.

Zvezdu je do pobede prednodio Fakundo Kampaco sa 22 poena uz stopostotni učinak za tri poena (3-3), uz to je zabeležio sedam asistencija i tri skoka. Njega je pratio Dobrić sa 15, Bentil je imao učinak od 10 poena. U ekipi Efesa najefikasniji su bili Žižić i Bubois sa po 16 poena.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара