Читај ми!

Predstavljen novi protivoklopni sistem "kornet"

U kasarni "Rastko Nemanjić" u Pančevu predstavljen je ruski protivraketni sistem Kornet, koji je nedavno stigao u Srbiju. Prezentaciji novog naoružanja Vojske Srbije i prikazu sposobnosti dela 72-ge brigade za specijalne operacije prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić. On je rekao da je veoma zadovoljan što je Srbija nabavila taj sistem, kao i značajne količine raketa i lansirnih uređaja, čime se pobošljava operativna sposobnost Vojske. Kornet je važno defanzivno sredstvo i da biste odvratili svakog od potencijalne agresije na našu zemlju", naveo je Vučić.

Srpska policija će u 2022-oj godini biti u rangu evropskih, poručuje ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ističe da nastavak borbe protiv organizovanih kriminalnih grupa, smanjenje stope uličnog kriminala i poboljšanje materijalnog položaja pripadnika policije ostaju najozbiljniji izazovi i u ovoj godini. 

Pogoršava se epidemijska situacija u Srbiji. Raste broj novih slučajeva virusa korona.  Epidemiolozi upozoravaju da se posle praznika može očekivati drastičan porast novozaraženih. Delta soj je u Srbiji i dalje dominantniji od omikrona.

Promet prehrambenih proizvoda između Srbije, Severne Makedonije i Albanije od danas bi trebalo da bude znatno lakši i brži.  Počinje primena sporazuma koji je nedavno potpisan u okviru inicijative Otvoreni Balkan u Tirani.

Počelo je štampanje glasačkih listića za referendum o ustavnim promenama u oblasti pravosuđa, koji je zakazan za 16-ti januar. Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević rekao je da će listić biti bele boje a da je 0,5 odsto od ukupnog broja listića rezerva.Milenko Marković

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je da je od 1-og januara povećan neoporezivi iznos zarade sa 18.300 dinara na 19.300 dinara mesečno. Istovremeno je smanjena stopa doprinosa za PIO na teret poslodavca za 0,5 odsto. 

Urednik emisije Nataša Raketić.

Urednici vesti Nenad Selaković i Irena Jelovac.

Producent Svetlana Stevanović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара