Читај ми!

Šta će biti sa nerealizovanim zamenskim vaučerima za putovanja?

Sredina je septembra, letnja turistička sezona je na izmaku, a prema poslednjim podacima domaćih turističkih radnika realizovano je tek nešto više od 40 posto tzv. zamenskih vaučera, izdatih prošle godine pri prvom sudaru sa pandemijom virusa korona, a kojima se garantovalo da će putovanja plaćena delimično ili u celosti do 15. marta 2020, biti ostvarena ove godine na istoj ili drugoj destinaciji. U suprotom, država je agencijama dala rok do 15. januara naredne godine da vrate novac putnicima koji nisu bili u mogućnosti da ostvare to svoje pravo iz različitih razloga. Šta će biti sa vlasnicima zamenskih vaučera, a šta sa turističkim agencijama koje za njih novčano garantuju, posebno u situaciji kada je naša zemlja skinuta sa evropske liste zemalja bezbednih za putovanja, kao i kako će se u novoj školskoj godini realizovati đački izleti, ekskurzije i rekreativna nastava - samo su neka od pitanja za našeg gosta, Aleksandra Seničića, direktora Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, YUTA.

U "Magazinu na Prvom" i o tome zašto lekari u Italiji apeluju na trudnice da se vakcinišu posle trećeg meseca trudnoće i kako se Šveđani pripremaju za ono u čemu Danci već uživaju - a to je potpuno ukidanje mera protiv kovida 19 posle uspešne imunizacije više od 80 posto stanovništva.

A o tome kako na efikasnost domaćih sudova - decenijama zatrpanim velikim brojem predmeta, zbog čega građani imaju otežan pristup pravdi - utiču alternativni načini rešavanja sporova, pre svega medijacija i zašto se ona češće ne primenjuje, razgovaraćemo sa Ivicom Lazovićem, direktorom Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova. 

 

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво