Sergej Šojgu u Beogradu

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu u zvaničnoj je poseti Beogradu, na poziv ministra odbrane Aleksandra Vulina. Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca "mig-29" Vojske Srbije, koji su ga pratili do sletanja. Ispred Palate "Srbija" za Šojgua je upriličen svečani doček, uz intoniranje himne dve države i smotru počasne garde. Ministar odbrane Rusije imaće i radni ručak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Planom posete predviđeno je i da ministri odbrane Srbije i Rusije polože vence na Spomen-obeležje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre".

U Banjaluci je zakazana posebna sednica Narodne Skupštine Republike Srpske, na kojoj će se raspravljati o radu Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, pošto je taj sud doneo odluku po kojoj poljoprivredno zemljište koje je do sada bilo vlasništvo Srpske, treba da se knjiži kao imovina BiH. Predsednik skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, kaže za RTS da očekuje jedinstvo svih predstavnika parlamentarnih stranaka.

Četvoro srpskih državljana, koji su posle evakuacije iz kineskog Vuhana proveli dve nedelje u karantinu u Francuskoj, stigli su sinoć u Beograd - zdravi i bezbedni za okruženje. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ranije je saopštilo da je u saradnji s francuskim vlastima organizovalo povratak naših državljana koji su testirani i nisu imali nikakve simptome virusne infekcije. U Kini je broj obolelih premašio 70 hiljada, a preminulo je 1770 ljudi.

Na kruzeru "Dajmond princes", usidrenom kod japanskog grada Jokohama, još 99 osoba zaraženo je korona virusom, saopštilo je japansko Ministarstvo zdravlja. Na brodu sa oko 3 hiljade i 700 putnika i članova posade, među kojima i 14 državljana Srbije, broj obolelih je sada porastao na 454-voro. Oni će biti lečeni u japanskim bolnicama. Brod je u karantinu od početka februara, nakon što je testiranje pokazalo da je muškarac koji se iskrcao u Hongkongu bio pozitivan na novi virus.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Tina Amić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво