Zdravi iz Francuske stižu večeras u Srbiju

Četvoro srpskih državljana, evakuisanih iz kineskog Vuhana, posle 14 dana karantina u Francuskoj, večeras stižu u Beograd. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je, u saradnji sa francuskim vlastima, organizovalo njihov povratak.

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel u Briselu organizuje neformalni sastanak lidera Evropske unije i Zapadnog Balkana, a radnoj večeri prisustvovaće i predsednik Aleksandar Vučić. Teme sastanka će biti situacija u regionu, evropske integracije i pripreme za predstojeći Samit „Evropska unija - Zapadni Balkan" u Zagrebu. Kako je ranije najavljeno, večeri će prisustvovati i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, šef evropske diplomatije Đuzep Borelj i Andrej Plenković, premijer Hrvatske koja trenutno predsedava Savetu Evropske unije.

Navršilo se devetnaest godina od terorističkog napada na autobus "Niš ekspresa" kod Podujeva, kada je ubijeno 12 Srba, a više desetina ranjeno. Najmlađa žrtva nerasvetljenog zločina u Livadicama bio je dvogodišnji Danilo Cokić. Pomen žrtvama služen je u Lapljem Selu, u Crkvi Svete Petke. Za ovaj zločin niko nije odgovarao. Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da srpski narod nikada neće zaboraviti poginule u Livadicama. Podsetio je da do danas niko nije pravosnažno osudjen za taj zločin, iako postoje čvrste indicije o tome ko stoji iza napada.

U finalu Kupa Radivoja Koraća, večeras u Nišu, igraće košarkaši Crvene zvezde i Partizana. Prenos meča je od 21 čas na Prvom programu Radio Beograda.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи