Vakcine iz Doma zdravlja ili iz apoteke?

Vreme je sistematskih pregleda pred upis dece u školu, koji podrazumevaju i vakcinaciju. Naime, deca, po obaveznom kalendaru imunizacije, u sedmoj godini, treba da prime dve vakcine. Njih ima u domovima zdravlja, ali se izvesne mogu kupiti i u apotekama. I tu se javljaju dileme, nedoumice i brojna pitanja roditelja. U potrazi za odgovorima, razgovaramo sa dr Srđom Jankovićem, imunologom Univerzitetske dečje bolnice u Tiršovoj i dr Darijom Kisić-Tepavčević, epidemiologom Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović- Batut“.

Ove sedmice biće održan 42. Međunarodni sajam turizma u Beogradu. Počasni gost, zemlja partner ovogodišnje turističke smotre je Egipat. Povod da u rubrici „Svetski putnik" ugostimo njegovu ekselenciju, ambasadora Arapske Republike Egipat u Srbiji Amra Alguvejlija.

Prošlo je trideset godina od kada nas je napustio čovek sa kojim je Beograd paralelno rastao, večiti dečak, simbol osamdesetih, muzičar, tekstopisac, komičar, rođen za scenu,, frontmen grupe „Poslednja igra leptira", glumac u Indexovom radio pozorištu. Živeo je samo 31 godinu, a posle tri decenije i dalje ga se rado sećamo. O fenomenu Neše Leptira, razgovaramo sa rok kritičarem Petrom Pecom Popovićem. Deo „magazina na Prvom" posvećujemo i sportskim temama.

 

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво