Pismo o namerama za obnovu železničke linije Beograd-Priština

U Minhenu je potpisano pismo o namerama o ponovnom uspostavaljanju železničke linije Beograd - Priština, kao i Izjava o nameri za završetak izgradnje autoputa Beograd - Priština. Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da će to značiti ogromnu pomoć za srpski narod na Kosovu i Metohiji naročito Srbe u Gračanici, Kosovskom pomoravlju i Sirinićkoj župi. Vučić je zahvalio američkom predsedniku Donaldu Trampu i specijalnom izaslaniku za dijalog Beograda i Prištine Ričardu Grenelu jer, kako je naveo svi osećaju da će imati bolju budućnost i mir u narednim decenijama. Ukazao je da su izjave o namerama od ogromnog značaja, i početak za postizanje sporazuma.

Crnogorski premijer Duško Marković i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije razgovaraju u vili "Gorica" u Podgorici o Zakonu o slobodi veroispovesti. Sastanak je inicirao premijer Marković. I sinoć su u više crnogorskih gradova održane molitve i litije zbog usvajanja spornog Zakona. Protest u organizaciji Studentskog kluba Pravnog fakulteta u Beogradu , biće održan u 18 časova kod Crkve svetog Marka u Beogradu, posle čega će litija krenuti do Orašca.

Šestoro dece, koja su živela sama u Kozjaku kod Alibunara, smešteno je u Dečje selo u Sremskoj Kamenici. Decu je obišao pokrajinski sekretar za socijalnu politiku Predrag Vuletić i uverio se da su dobro zbrinuta i u kućnoj atmosferi. Vuletić je za RTS rekao da je ovo privremena mera i da će u najkraćem roku "deca biti zbrinuta na adekvatan način. Zahvalio je RTS-u što je prvi preneo priču o mališanima, koji su živeli bez roditelja, ali i da je Centar za socijalni rad u Alibunaru morao na vreme da reaguje.

 Rekonstruisana skulptura "Pobednika", simbola Beograda, vraćena je na postament na Kalamegdanu posle četvoromesečne rekonstrukcije u ateljeu vajara Zorana Kuzmanovića u Smederevu. Gotovo sat vremena trajalo je prebacivanje skulpture na postament specijalnom dizalicom. Spomenik "Pobednik", rad vajara Ivana Meštovića podignut je na Kalemegdanu 1928-me godine povodom desetogodišnjice proboja Solunskog fronta.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović


Urednik vesti: Nenad Selaković

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара