Školski raspust produžen do 24. februara

Školski raspust je produžen do 24. februara u celoj Srbiji zbog epidemiološke situacije. Ministar prosvete Mladen Šarčević potvrdio je da je odluka doneta posle konsultacija sa Institutom za javno zdravlje "Batut". Prethodno je Ministarstvo zdravlja dalo preporuku Ministarstvu prosvete da se zimski raspust produži kako bi se smanjilo širenje virusa gripa.

Predsednik Aleksandar Vučić primio je čestitku predsednika Rusije Vladimira Putina povodom Dana državnosti Srbije. U čestitki koju je Vučiću uručio ruski ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko, Putin je ocenio da se odnosi dveju zemalja temelje na viševekovnim tradicijama prijateljstva i saradnje u različitim sferama. Ruski predsednik ističe kako je ubeđen da će se zajedničkim naporima obezbediti dalji razvoj rusko-srpskih veza na dobrobit oba naroda i u interesu jačanja stabilnosti i bezbednosti na evropskom kontinentu. "Od sveg srca želim Vam dobro zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije sreću i prosperitet", navodi se u čestitki Vladimira Putina.

Predstavnici Republike Srpske obustaviće rad u zajedničkim institucijama, dok se ne donese novi zakon o Ustavnom sudu, najavila je predsednica Željka Cvijanović. Nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske, predstavnika Srpske u institucijama BiH i lidera parlamentarnih političkih partija, Cvijanovićeva je izjavila da predstavnici Srpske traže da u Ustavnom sudu ne bude stranih sudija. Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, najavio je da će u ponedeljak, 17. februara biti održana posebna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se razmatrati odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

U Kini je od korona virusa umrlo više od 1100 ljudi, a zaraženo 45 hiljada. U Ženevi se nastavlja dvodnevni forum Svetske zdravstvene organizacije, na kojem oko 400 naučnika razmatra globalne mere protiv širenja virusa.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović


Urednik vesti: Tina Amić

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи