Ja sam okej! Pomagajte!

U rubrici „O knjigama i piscima“ predstavljamo knjigu koja se nedavno pojavila pred našim čitaocima. Autori ovog dela, pod naslovom „Ja sam okej! Pomagajte!“, na duhovit način daju svež pogled na moć i potencijal žena, uz uvođenje pojma “otkačena zrelost“ i savetuju nas kako voditi „nesavršen život“. O knjizi govori Ivana Misirlić, urednik i prevodilac u izdavačkoj kući Laguna.

Udruženje slepih Palilula predstavilo je, ovih dana, izložbu 3 D modela reprezentativnih spomenika Beograda, omogućivši na taj način osobama koje imaju problem sa vidom, da prvi put u adekvatnim dimenzijama, opipaju znamenitosti, koje su im u prirodnim veličinama nedostupne. O Izložbi govore Savo Veselinović, predsednik Udruženja slepih Palilula i Violeta Panić, sekretar udruženja.

Trodnevna naučna konferencija „Naučnice u društvu" otvorena je u utorak, dokumentarnim filmom „Naučnice u društvu: značajne, a nevidljive". Osim o položaju naučnica, tokom trodnevnog skupa, biće reči o rodnoj ravnopravnosti, i o paralelama u regionu i svetu, kao i o feminističkom znanju i obrazovanju kroz istoriju. Naša gošća je Lada Stevanović, viši naučni saradnik Etnografskog instituta SANU, koji je organizator Konferencije.

Kako deluje naš unutrašnji glas? Šta je intuicija? Reč latinskog porekla znači spoznavanje istine i stvarnosti nezavisno od iskustva ili logičkog zaključivanja, neposredno putem instinkta. Intuicija je novije istraživačko područje - psiholozi, sociolozi i lekari trude se da upoznaju njenu ulogu u našem životu. O tome razgovaramo u psihološkoj radionici „Korak napred", sa psihologom Snežanom Milutinović.

Sa vama je Mirjana Nikić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво