Konkurs za autore iz oblasti stripa Srbija - Francuska

Strip , kao deveta umetnost, ima dugu tradiciju u Francuskoj, ali i u Srbiji. Od prošle godine, francusko-srpska saradnja u oblasti stripa podignuta je na nivo međudržavnog sporazuma.

Pred nama je prvi projekat saradnje u toj oblasti : Konkurs ukrštene umetničke rezidencije u oblasti stripa Srbija-Francuska. Konkurs je plod saradnje Međunarodnog centra za strip i ilustraciju (Angulem) i Agencije KomunikArt (Pančevo).Strip-crtači koji budu odabrani dobiće priliku da tokom rada borave u Francuskoj, odnosno Srbiji. O uslovima konkursa i značaju ovakvih projekata za mlade stvaraoce iz Srbije i Francuske govoriće strip- autor Aleksandar Zograf (Saša Rakezić) i Branislav Glumac, koordinator projekta iz Francuskog instituta u Srbiji.

Urednik i voditelj: Dubravka Marković

Muzički urednik:Ilija Pavlović

veceras.zajedno@rts.rs

Вечерас заједно

Autor:
Уредник редакције Ружица Зоркић Радичевић

Емисија магазинског типа која се емитује сваког петка од 21 час. Настала је 8. маја 1970. године с намером да одржава контакт с нашим људима који, како се наводи и у шпици емисије, „живе и раде далеко од родног краја“. Данас је емисија, осим дијаспоре, окренута и Србима у региону. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво