Od korona virusa u Kini izlečeno više od 3000 zaraženih

Ministar spoljnih poslova Italije Luiđi di Majo dolazi u posetu Beogradu gde će razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Šef italijanske diplomatije odvojeno će se sastati sa premijerkom Anom Brnabić i šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

Za energetski sektor zaštita životne sredine je pitanje od najvećeg prioriteta, izjavio je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i dodao da su u toku projekti vredni 485 miliona evra koji imaju za cilj da doprinesu smanjenju negativnog uticaja na životnu sredinu. Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan rekao je da je važno da se vodi računa o crnim tačkama, odnosno gradovima u kojima je najveće zagađenje, i dodao da je saobraćaj jedan od najvećih zagađivača, a potom i individulana ložišta.

Nemačka kancelarka žali zbog odluke svoje bliske saradnice Anegret Kramp-Karenbauer da odustane od kandidature za kancelara na saveznim izborima sledeće godine. Ovo je rekao izvor sa sastanka predsedništva CDU na kojem je aktuelna ministarka odbrane najavila da će se povući i sa čela demohrišćana pošto bude izabran novi predsednik. Angela Merkel izrazila je veliku zahvalnost Kramp-Karenbauerovoj i založila se da ona ostane na čelu ministarstva odbrane.

U Kini je od virusa korona izlečeno više od tri hiljade zaraženih. Broj umrlih je dostigao 910, više od 40 hiljada ljudi je zaraženo. Oko 3600 putnika kruzera koji je usidren u Hongkongu posle četiri dana dobilo je dozvolu da se iskrca posle negativnog testa na virus. Na kruzeru u japanskoj luci Jokohami zaraženo je 136 putnika. Među zaraženima nema srpskih državljana.

Na 92. dodeli Oskara, u Dolbi Teatru u Los Anđelesu, južnokorejskom filmu "Parazit" pripale su četiri nagrade - za najbolji film, režiju, originalni scenario i najbolji film van engleskog govornog područja. Inače, film "Parazit" sinoć je premijerno prikazan na RTS-u, uoči svečanosti u Los Anđelesu.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti: Irena Jelovac

Producent: Svetlana Stevanović

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво