U zavejanim delovima Srbije postepena normalizacija

Posle snežnog nevremena i olujnog vetra u zapadnim i južnim delovima zemlje, stanje se postepeno normalizuje. Vanredna situacija je u Crnoj Travi, Sjenici i delovima opština Požega i Arilje. Mnogo lokalnih puteva još je neprohodno, a čišćenje otežavaju visoki smetovi. U vranjskom kraju svi regionalni putevi su raščišćeni, a na sporednim ima snega. Još ima i problema sa elektro-mrežom u poljaničkom kraju, ali u većini sela struje ima, radi i mobilna telefonija. Očekuje se da struja u narednim satima ponovo stigne u sva domaćinstva.

Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Beograda i Prištine, Ričard Grenel poručio je Kadriju Veseljiju da će mu rado objasniti zašto Sjedinjene Američke Države podržavaju ukidanje takse. Grenel je tu poruku objavio na Tviteru, a prethodno je reagujući na izjavu Veseljija da Priština ne treba da ispuni zahtev Srbije i ukine taksu, odgovorio da je ukidanje takse zahtev Amerike.

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da će krajem februara u Beograd doći Misija Međunarodnog monetarnog fonda sa kojom će se razgovarati o rezultatima u prošloj godini, o predviđenim stopama rasta, reformi platnih razreda i nastavku reforme Poreske uprave. Mali je za Televiziju Pink rekao da Srbija četvrtu godinu zaredom ima suficit u budžetu a da je, ulaganjem u infrastrukturu i otvaranjem novih fabrika, smanjena nezaposlenost. Naglasio je da je lane ostvaren priliv stranih direktnih investicija od 3,8 milijardi evra, i da više od 60 odsto investicija u regionu dolazi u Srbiju.

Od posledica korona virusa u kineskom gradu Vuhanu preminuli su prvi stranci -Amerikanac i Japanac. Do sada je u Kini umrlo više od 700 ljudi, a zaraženo oko 35 hiljada. U drugih 25 zemalja je više od 250 inficiranih, najviše u Japanu. Na kruzeru usidrenom u Jokohami broj zaraženih povećan je na 64. Državljani Srbije koji su na brodu su zdravi, kaže ambasador naše zemlje u Japanu, Nenad Glišić. On je za Televiziju Prva rekao da naši državljani nisu testirani na korona virus, što znači da ne spadaju u rizičnu grupu putnika.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи