Ko će platiti zelenu industrijsku renesansu?

Evropski parlament podržao je ZELENI DOGOVOR koji predviđa da se do 2050. dostigne "klimatska neutralnost". Svođenje na nulu ugljen dioksida i ostalih gasova koji proizvode efekat staklene bašte je ambiciozan plan koji podrazumeva temeljnu promenu načina proizvodnje energije. Ta svojevrsna "zelena tranzicija" će izuzetno mnogo koštati, jer će kao posledicu imati gubitak radnih mesta i moguće ekonomske, odnosno, socijalne potrese. Ta činjenica otvara mnoga pitanja na koja ćemo odgovore potražiti od stručnjaka za energetska pitanja, Aleksandra Kovačevića, iz Evropskog pokreta.

Desno orijentisan desničarski blok koji predvodi Mateo Salvini nije uspeo da prekine višedecenijsku vladavinu levičara u italijanskoj regiji Emilija-Romanja, na nedeljnim izborima. Tako je pala u vodu ambicija populističkog lidera da uzdrma aktuelnu vladu. Ovi izbori su, međutim bili ozbiljan test za politički budućnost ove zemlje. To je tema rubrike POGLED U SVET.

Mnoga seoska gazdinstva kombinuju više vrsta poljoprivredne proizvodnje kako bi obezbedila pristojan prihod. U poslednje vreme sve je više onih koji se oprobaju u nepoljoprivrednim aktivnostima. Da li su državni podsticaji za ulaganja u seoski turizam i domaću radinost dovoljna motivacija - još jedna je od tema Magazina.

Uvek rado slušamo o kulturnim i istorijskim dobrima Sent Andreje, važnog mesta naše prošlosti. Priču nam ovog puta donosi kolega Milan Bigović, a čućemo i segmente iz novog izdanja emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво