Mnogo ekologije i zrno poezije

Upravljanje rizikom od hemikalija u Srbiji, zatim, upravljanje otpadnim uljima i hemijskom ambalažom po principima cirkilarne ekonomije, kao i velika sramota u niškom Spomen-parku Bubanj koji su, koliko su mogli, od đubreta očistili turisti iz Slovačke - samo su neke od ekoloških tema kojima ćemo se baviti u Jutarnjem programu.

Značajan deo i danas ćemo odvojiti za praćenje borbe sa koronavirusom - i ovoga puta razgovaraćemo sa dopisnikom RTS-a iz Pekinga Nemanjom Milutinovićem.  

Ako niste znali šta je mikrobit, saznaćete slušajući naš program. A čućete kako njime već vešto barataju mnogi učenici u školama u našoj zemlji i koliko im mikrobit pomaže. U tom svetlu, pitaćemo vas - da li, pored mnogih dobrih, novih, informatičkih veština 21. veka, deci treba neki od zaboravljenih predmeta iz starog školskog programa ili neki novi, ali različit od puke informatike?

Upoznaćete se i sa novim ćiriličkim tipografskim pismom AREAL RNIDS, koji je predstavljen na osmu godišnjicu postojanja domena .srb.

Reporter Jutarnjeg programa biće u Društvu za zaštitu i proučavanje priča Srbije, jer od pre par dana registovana pojava nove, 363. vrste ptice u Srbiji - žutokljunog morskog gnjurca.

Najavićemo i program 2. Festivala dokumentarnog filma DOK#2 koji počinje u Beogradu, a predstavićemo i novo izdanje "Izabrane pesme (1953-2017)" jednog od najvećih pesnika srpskog jezika Ljubomira Simovića koje je sam autor i priredio, a koja je predstavljena na tribini Biblioteke SANU.

Sa vama - Elizabeta Arsenović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво