Srbija poručuje: Smiriti tenzije u regionu

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je najvažnije očuvati mir i stabilnost u regionu. Najavio je da će predsednik Aleksandar Vučić razgovarati sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem o spuštanju tenzija i zaštiti srpskog naroda u toj zemlji. Stefanović je za RTS naveo da je jedna od tema sinoćnjeg sastanka predsednika Srbije sa ministrima zaduženim za bezbednost, bila situacija u Crnoj Gori. Istakao je da niko nije srećan zbog eskalacije nasilja i jučerašnjih dešavanja u Podgorici, kada je pretučen 20-godišnji mladić. Mladić, koga je u podgoričkom naselju Siti kvart pretukla grupa muškaraca nije teže povređen, a policija radi na identifikaciji napadača. Iz policije pozivaju građane da se uzdržavaju od incidenata i ne nasedaju na bilo kakve provokacije.

Premijerka Ana Brnabić je na predstavljanju modernizovanog sistema paušalnog oprezivanja izjavila da je javni dug Srbije spušten na 48,2 odsto bruto društvenog proizvoda. Ocenila da je to rezultat sprovedenih reformi.

Veća grupa migranata probila je ogradu kod srpsko - mađarskog prelaza Horgoš 2- Reske 2. Mađarska policija ispalila je hice upozorenja. U saopštenju mađarske policije se navodi da je grupa od 60 do 70 migranata na taj način sprečena da uđe na teritoriju Mađarske. Četiri osobe koje su prešle granicu su uhapšene i pritvorene.

Na sastanku Radne grupe, rukovodio je ministar Aleksandar Vulin, a prisustvovao i komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, usvojen je Plan reagovanja u slučaju povećanog priliva migranata u ovoj godini. Konstatovano je da Srbija adekvatno odgovara svim izazovima migrantske krize, ali i da je neophodna daleko veća saradnja u  regionu, kako bi se taj problem strateški i dugoročno rešio.

U Kini je broj obolelih od koronavirusa od juče uvećan gotovo dva puta, ima ih više od 4 i po hiljade, a preminulo je 106 ljudi. Predsednik Si Đinping je izdao uputstva o suzbijanju i kontroli epidemije. Širom Kine su dodatno ograničena putovanja. Ruski regioni koji se graniče sa Kinom uvode dodatne mere bezbednosti kako bi  se izbeglo širenje korona virusa.

Ministarstvo zdravlja je na  tri jezika objavilo uputstvo o merama prevencije za putnike koji dolaze iz kineskog grada Vuhana i drugih područja zahvaćenih  koronavirusom. Uputstvo Instituta za javno zdravlje '' Batut'', objavljeno je na sajtu Ministarstva na srpskom, kineskom i engleskom jeziku.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena, pošto je u tri seta savladao Miloša Raonića - 6:4, 6:3, 7:6. Za finale, Đoković će se boriti sa Rodžerom Federerom, koji je pobedio Amerikanca Sandgrena sa 3:2.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи