Koju igru igraš?

Nije neuobičajeno u današnje vreme da potražimo pomoć sve brojnijih životnih trenera, popularno, lajf koučeva, među kojima je mnogo onih koji možda i nisu dovoljno stručni. Željka Zebić je, na osnovu višegodišnjeg novinarskog iskustva u svetu popularne psihologije, napisala pozorišnu komediju na ovu temu „Zbogom stresu“. O ovoj predstavi i knjizi koju takođe potpisuje, sa njom je razgovarala Dubravka Marković.

Temi naše psihološke radionice „Korak napred" možemo dati naslov „Život na distanci", a reč je o društvenim maskama, koje skoro svi nosimo, prikrivajući tako mnoge segmente sopstvene ličnosti. Koju igru igraš, pitanje je za sve nas? Kojim obrascima ponašanja zatrpavamo suštinu i živimo inscenirane živote? Ovu pojavu tumači Bojana Škorc, psiholog.

Broj stanovnika Srbije spustio se, prvi put posle pola veka, ispod sedam miliona. Iako se proteklih godina rađa više dece, demografski pad se nastavlja i Srbija svake godine gubi 37.000 stanovnika. Mogu li da pomognu mere države u okviru populacione politike, koliko je vremena potrebno da bi se videli prvi rezultati i kakva su predviđanja stručnjaka? Ovo su neka od pitanja za dr Danicu Šantić, demografa i profesorku Geografskog fakulteta.

Ove godine, kao jedina autorka, u najužem izboru za NINovu nagradu našla se, i to ne prvi put, Ana Vučković Denčić, sa romanom Yugoslav. Mlada književnica, novinarka Drugog programa Radio Beograda, autorka tri romana i zbirke priča, naša je gošća u rubrici „O knjigama i piscima".

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи