Dan zaštite podataka o ličnosti

Međunarodni dan zaštite podataka o ličnosti obeležava se 28. januara, na dan kada je 1981. godine otvorena za potpis Konvencija o zaštiti lica u odnosu na automatsku obradu ličnih podataka. U Srbiji ovaj Dan se obeležava u cilju podizanja svesti javnosti o značaju zaštite podataka o ličnosti, kao i ukazivanja svima koji rukuju podacima, pre svega organima javne vlasti, na zakonske obaveze i odgovornosti za kršenje prava. O tome da li su građani i državni organi Srbije izgradili svest o značaju zaštite ličnih podataka razgovaramo sa poverenikom Milanom Marinovićem.

Rubrika „Pogled u svet" o globalno najaktuelnijoj temi, epidemiji korona virusa. Da li je Srbija spremna da se izbori sa eventualnom pojavom zaraze u našoj zemlji, kako je regovala Kina gde je epicentar epidemije i koje su do sada poznate karakteristike samog virusa i tegoba koje ga prate pitamo epidemiolog Vladana Šaponjića.

Milovan Garić, fotoreporter u penziji, treće doba provodi veoma aktivno, uglavnom piše. U priči „Maslina Starica" opisao je najstariju maslinu na svetu, na Crnogorskom primorju nedaleko od Bara. Sa Milovanom Garićem razgovarala je Marina Stojadinović.

Autobiografija hrvatske književnice Vedrane Rudan „Ples oko sunca" naišla je na odličan prijem čitalaca. Prikaz ovog intrigantno iskrenog dela, koje je izazvalo veliko interesovanje i kod nas, pripremila je Svetlana Mladenović.

Urednik Jelena Vidić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво