Plaćanje (bez)gotovinom: proboj Priboja!

Kancelarija za IT i eUprava u saradnji sa organizacijom NALED, organizovali su državno takmičenje "Plati karticom i pobedi". Među šezdeset lokalnih samouprava koje su učestvovale, pobedio je Priboj i osvojio vrenu nagradu - sredstva za izgradnju dečijeg igrališta. Cilj takmičenja je bio da se na prvom mestu građanima pokaže kolike su uštede prilikom plaćanja taksi, naknada i poreza bezgotovinskim putem. Ipak, istraživanja pokazuju da tek nešto više od 30 posto ljudi u našoj zemlji koristi platne kartice, što je daleko ispod proseka mnogih zemalja. Zato ćemo, u našem "Pitanju jutra" i vama ponuditi da nam kažete šta koristite češće ili rađe - gotovinu ili kartice.

Nastavljamo da pratimo zabrinjavajuću situaciju u vezi sa širenjem novog virusa korona u svetu - vesti pretiču jedna drugu i sve je više zemalja u kojima se beleže novi slučajevi obolelih. U Kini, odakle je virus i potekao - sve više smrtnih slučajeva, a dramatične slike iz mnogih gradova, pre svih Vuhana i Huangdžoa, preplavljuju društvne mreže. Tim povodom, naš sagovornik biće kolega Nemanja Milutinović, dopisnik RTSa iz Pekinga.

Bićete i u prilici da čujete razgovor sa Šejlom Vojić, savetnicom pri projektu "Privredna mobilnost" Saveza nemačkih sindikata u Študgartu, koja objašnjava šta sve treba da znate pre nego što se uputite na rad u zemlju sa najjačom ekonomijom u Evropi. Naime, od 1. marta, u Nemačkoj, stupa na snagu novi Zakon o useljavanju stručne radne snage, koji će i građanima koji nisu rođeni u Evropskoj uniji olakšati pronalaženje posla.

Čućete i šta u Mokrin House-u očekuje pobednike na konkursu za usavršavanje društvenih preduzetnika "Originalni lideri" Fondacije "Novak Đoković", za čije prijavljivanje zainteresovani imaju vremena još danas.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи