Milijarda evra za Zeleni dogovor EU - Može li Evropa da postane "klimatski neutralan kontinent"

Da li treba zabraniti rad trgovinama nedeljom? Ovu inicijativu će analizirati komisija koju je oformila Vlade Srbije. Kako bi se ovaj potez odrazio na potrošače a kako na zaposlene u toj delatnosti? Kakve društvene promene donosi eventualno zatavaranje trgovina nedeljom. O tome razgovaramo sa  Radoslavom  Topalovićem, predsednikom Samostalnog sidnikata trgovine Srbije.

„Pogled u svet" upućujemo u Vašington gde je, u Senatu, formalno počeo proces opoziva aktuelnog predsednika. Hoće li Tramp biti prvi opozvani američki predsednik i kako će se proces impičmenta odraziti na predstojeću trku za novog šefa Bele kuće.

Kakvu politiku proširenja Evropske Unije možemo da očekujemo u prvoj polovini 2020. godine, sa početkom rada novog saziva Evropske Komisije i Hrvatskom kao zemljom koja prvi put predsedava Uniji. Iz Brisela najavljuju da će do majskog samita EU-Zapadni Balkan u  Zagrebu biti formulisana nova metodologija proširenja. Naš gost je Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji.

Evropski parlament usvojio je Zeleni dogovor, čiji je cilj da Evropa do 2050. godine postane klimatski neutralan kontinent. Predviđeno je ulaganje milijardu evra u radikalni privredni zaokret ka korišćenju obnovljivih izvora energije. Već se čuju sumnje u ostvarivost ovako ambicioznog plana. O tome u našoj rubrici „Sve oko nas".

Urednik Jelena Vidić.

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи