3 u 1: Jovanjdan, "tužni ponedeljak" i Dan Dejvida Bouvija

Iako predstoje još Sveti Sava, Sveti Trifun i Sretenje, Jovanjdan se smatra neformalnim završetkom zimskih praznika i sezone slava. U zapadnom svetu, već dugi niz godina, mediji, ali i deo stručne javnosti, skreću pažnju - i dokazuju to jednom formulom - da je treći ponedeljak u januaru najdepresiviji dan u godini, takozvani "tužni" ili "plavi" ponedeljak. Da li je baš tako i zašto neki misle, a drugi slepo prihvataju, da jeste? To će biti jedno od pitanja za našu gošću, psihologa Snežanu Milutinović, direktorku Centra za primenjenu psihologiju Društva psihologa Srbije.

Pre deset dana, obeležena je četvrta godišnjica smrti velikog umetnika Dejvida Bouvija, a grad Njujork, čijim se "državljaninom" Bouvi smatrao, iako je rođeni Britanac, isto toliko godina upravo 20. januar slavi kao Dan Dejvida Bouvija u Njujorku - ovaj put i sa novim pesmama tog muzičara, čije se posthumno izdanje na digitalnom EP-ju očekuje tokom 2020.

U Jutarnjem programu danas i o: nastavku akcije Udruženja "Mikser" - "Kažimo NE jednokratnoj plastici", 10. konkursu "Evropski dnevnik" koji za srednjoškolce organizuje Delegacija EU u Srbijii, kao i tome može li se izaći na kraj sa velikim problemom u mnogim delovima naše zemlje, a to je broj neoženjenih mladih i ne više tako mladih muškaraca.

Sa vama - Elizabeta Arsenović.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво