KIC „Spona“ iz Makedonije i Savez Srba Slovenije

Gosti emisije su Miloš Stojković, iz Kulturno-informativnog centra „Spona“ iz Skoplja, i Saša Stojiljković, iz Saveza Srba Slovenije. Govoriće o aktivnostima organizacija iz kojih dolaze i problemima sa kojima se susreću Srbi u Makedoniji i Sloveniji.

Kulturno informativni centar Srba u Makedoniji „Spona" formiran je 2005. godine, a osim informisanja i organizovanja kulturnih sadržaja, bavi se humanitarnim radom - pomaže srpskim, ali i nesrpskim porodicama u Severnoj Makedoniji i na Kosmetu.

Savez Srba Slovenije kao krovna organizacija Srba u Sloveniji formiran je u Ljubljani. Osnovni cilj Saveza je objedinjavanje rada svih srpskih društava u Sloveniji i borba za očuvanje srpskog identiteta, kulture i jezika, kao i održavanje veza sa maticom.

Urednica i voditeljka emisije je Dragana Živojnović.

Muzički urednik Radmila Dujaković.

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Voditelji i urednici emisije: Dragana Živojnović, Dubravka Marković, Zorana Bokan i Igor Obračević. Urednica redakcije: Gordana Gligorić-Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog radnog dana od 21-22 časa. Nastala je 08. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]