Kako upravljati ličnim finansijama?

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka nedavno je završilo drugu kampanju "Pruži korak", kojom su sakupljana sredstva za izgradnju nove roditeljske kuće u Beogradu. O tome razgovaramo sa Tamarom Klarić iz NURDOR-a.

U Psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o nedavno predstavljenoj knjizi „Mozak i unutrašnji svet". Reć je o uvodu u neuronaučno proučavanje subjektivnih iskustava, i naročito, o najstarijem pitanju od svih - tajanstvenom odnosu tela i uma. Gost je psihološki savetnik i prevodilac knjige Slobodan Nikolić.

Znamo li da upravljamo ličnim finansijama? To se naročito često pitamo baš u januaru, mesecu kada nam se istope kućni budžeti i kada nam finansijsku konstrukciju teško oštete proslave, praznici i kupovina poklona. Da li je problem samo u tome što ne zarađujemo dovoljno ili sve dodatno komplikuje to što ne umemo s parama? Na ova i druga pitanja u vezi sa upravljanjem ličnim finansijama odgovara nam Dušan Uzelac, direktor Finansijskog portala kamatica.com

Biblioteka grada Beograda proslavlja 89. rođendan svečanošću i tradicionalnom dodelom nagrada najboljem izdavaču i bibliotekaru, čitaocu godine, kao i za najčitaniju knjigu stranog autora. U našoj stalnoj rubrici „O knjigama i piscima" dajemo reč direktorki Biblioteke grada Jasmini Ninkov, i govorimo o značaju čitanja, a samim tim i biblioteka, za formiranje i razvoj ličnosti i društva uopšte.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво