U potrazi za etičkim kodeksom

Gde su granice novinskog izveštavanja? Kakav je njihov uticaj na formiranje javnog mnenja i mentalnog zdravlja građana? Ko je odgovoran što deo medija svakodnevno krši brojne kodekse? O čemu govori podatak da pojedini vlasnici medija svesno ulaze u prekršaje ne bojeći se posledica? Nadležni državni organi i novinarska udruženja ujedinjeni su u osudi pisanja srpskih tabloida o slučaju otete devojčice iz Niša. Gosti Vladimir Radomirović-predsednik UNS-a, dr Zoran Đurić-neuropsihijatar. U razgovor će se uključiti i Milan Marinović-poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

U Novu godinu svet je ušao sa novim sukobima, još većim socijalnim nejednakostima, kršenjem ljudskih prava i tragičnim posledicama klimatskih promena. Da li su društva na globalnom niovu počela da klize ka dekadenciji i odricanju od osnovnih moralnih načela i zakona? Gost dr Svetozar Rajak, profesor Međunarodne istorije na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka.

Srbija se suočava sa deficitom radnika u svim sektorima, od vozača do inženjera. Za domaću privredu odlazak stručnjaka i zanatlija, uz migraciju lekara i medicinskih radnika, postao je svakodnevni problem. O tome kako državni i privatni sektor trenutno nadoknadjuju gubitak radne snage i kako on utiče na budućnost ekonomije, razgovaramo sa Svetlanom Budimčević iz Unije poslodavaca.

Gordanu Maletić nekoliko generacija čitalaca poznaje po pričama i romanima, putopisima i brojnim antologijama proze i poezije za decu. Dva njena dela svrstana su među najboljih 250 dečjih knjiga u svetu. Mi vam predstavljamo njena poslednja izdanja „Na putu srebra" i „Lutanja baštenskih patuljaka".

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво