Direktor "Infrastrukture železnice Srbije" i još tri osobe uhapšeni zbog mita

Policija je uhapsila četiri osobe zbog korupcije, a među njima i M.J., direktora preduzeća "Infrastruktura železnica Srbije", koji je osumnjičen da je primio mito od 10 hiljada evra, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović. On je na pres-konferenciji u Palati Srbija rekao da su uhapšeni i D.V. član Nadzornog odbora privrednog društva Ratko Mitrović iz Novog Sada, kao i dva novosadska advokata Z.S. i V.K.. Stefanović kaže da se uhapšeni advokati sumnjiče da su dali mito, tako što su po dogovoru sa direktorom preduzeća fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima i taj novac kasnije delili među sobom. Svima je određeno zadržavanje do 48 sati, a očekuje se da će Tužilaštvo za organizovani kriminal u narednim danima ispitati osumnjičene i preduzeti dalje mere iz svoje nadležnosti, rekao je Stefanović.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da daje punu podršku borbi protiv korupcije i kriminala i da očekuje da se utvrde sve činjenice u vezi sa sumnjama na zloupotrebe u preduzeću "Infrastruktura železnice Srbije". Država, kako se navodi, ulaže ogroman novac u modernizaciju železnice u Srbiji i nijedan dinar ne sme biti potrošen mimo zakona i na štetu građana Srbije.

Iranskim projektilom nenamerno je, greškom, u sredu pogođen ukrajinski putnički avion kada je poginulo 176 ljudi, saopštila je iranska vojska. Jedan od komandanata iranske Revolucionarne garde prihvatio je punu odgovornost za obaranje aviona i dodao da je letelica pogrešno identifikovana kao krstareći projektil. Do nesreće je došlo u veoma napetoj situaciji, nekoliko sati posle gađanja američkih vojnih baza u Iraku. Predsednik Irana Hasan Rohani je naredio da se preduzmu sve mere kako bi se obeštetile porodice žrtava, a ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif nije propustio da i Sjedinjene Američke Države posredno okrivi za tragediju. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile sve okolnosti i pronašli krivci. Crne kutije biće poslate u Francusku na dekodiranje.

Najmanje 20 ljudi je poginulo kada se, pošto je naleteo na kamion, zapalio autobus na autoputu na severu Indije, saopštila je policija. U nesreći je povređena 21 osoba, a neke od njih su u kritičnom stanju.

U požaru u staračkom domu u Zagorju, na severozapadu Hrvatske, stradalo je šest osoba, saopštila je Policijska uprava krapinsko-zagorska. Dvorišni drveni objekat u kojem su, po svemu sudeći, bili smešteni korisnici doma, potpuno je izgoreo. Na terenu su bila četiri vatrogasna vozila i 20 vatrogasaca.

U Gerontološkom centru u Nišu izbio je požar u kom niko nije povređen. Prema nezvaničnim informacijama, požar, koji je izbio nakon što je eksplodirao televizor, ugašen je.

Naša proslavljena glumica Neda Arnerić, preminula je sinoć u Beogradu u 67. godini. Snimila je više od 100 filmova i odigrala četrdesetak uloga u pozorištu. Proslavila se u kultnom filmu "Ko to tamo peva". Ostvarila je značajne uloge u filmovima "Užička republika", "Sutjeska", "Valter brani Sarajevo", "Varljivo leto '68-e", "Tri karte za Holivud" i televizijskoj seriji "Policajac sa Petlovog brda". Dobitnica je mnogih priznanja, među kojima je i nagrada "Pavle Vuisić" za životno delo. Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.


Reprezentacija Srbije plasirala se u finale ATP kupa u Australiji pošto je Novak Đoković trijumfom protiv Danila Medvedeva sa 6:1, 5:7, 6:4 doneo drugi poen svom timu. Prethodno je Dušan Lajović savladao Karena Hačanova sa 7:5, 7:6. Naši su bili bolji i u dubl meču i slavili u dva seta. U finalu naši teniseri igraće sa Špancima koji su poveli protiv Australije sa 2:0.

Rukometaši Srbije večeras igraju protiv Crne Gore, meč drugog kola grupne faze na Evropskom prvenstvu. Prenos je na Prvom programu Radio Beograda, od 18 časova i 15 minuta.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво