Magazin na Prvom

Svaki treći učenik prvog razreda srednje škole u Srbiji redovno se kocka. To je jedan od poražavajućih podataka iz istraživanja koje je u prošloj školskoj godini sproveo BATUT, u 101-oj osnovnoj i srednjoj školi u Srbiji. Zašto raste broj adolescenata sklonih ovom poroku, kakve su posledice po društvo i kako tu pojavu staviti pod kontrolu, pitanja su na koja tražimo odgovore od načelnika Klinike za bolesti zavisnosti, dr Ivice Mladenovića.

Odnosi između Turske i Amerike, nekada bliskih saveznika, zaoštrili su se do mere zatvaranja američke vojne baze Indžirlik, u slučaju da Vašington uvede sankcije Ankari zbog nabavke ruskog naoružanja. To je tema rubrike POGLED U SVET.

Već nekoliko sedmica Beograd je u samom vrhu liste najzagađenijih gradova. Odakle ono dolazi, kako se meri, kako utiče na naše zdravlje i kako se sa ovim problemom bore druge zemlje - to su pitanja na koja se tražio odgovor na naučnom panelu koji je deo projekta „Vidljivi podaci za nevidljivi vazduh". Sagovornik nam je Ognjan Pantić iz Beogradske otvorene škole koja je jedan od realizatora tog projekta.

Saznaćemo po čemu je izuzetna PALATA BONAPARTA u Rimu, u kojoj je priređena ekskluzivna izložba impresionista, a podsetićemo se i detalja u vezi sa nastajanjem filma NEŠTO IZMEĐU, koji je restaurisan u okviru projekta VIP KINOTEKA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво