Novosti dana

Drugog dana posete Atini predsednik Aleksandar Vučić sastao se s premijerom Kirjakosom Micotakisom. Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Micotakis je ocenio da dve zemlje imaju dobru ekonomsku saradnju i da su grčki investori spremni da ulažu u našu zemlju. Poručio je da Grčka podržava evropski put Srbije i zalaže se za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Vučić je zahvalio na podršci Grčke na našem evropskom putu. Ocenio je da je potpisivanjem Deklaracije o strateškom partnerstvu potvrđeno prijateljstvo dva naroda. Na predlog Grčke, Vučić je prihvatio i da Srbija pruži gostoprimstvo jednom broju dece migranata koji su bez staratelja u Grčkoj.

Šef delegacije Evropske unije u Beogradu Sem Fabrici istakao je da je jučerašnje otvaranje pregovaračkog poglavlja o slobodnom protoku kapitala pozitivna poruka za investitore, ali, napominje, da je potreban nastavak reformi u Srbiji. On je na konferenciji „Svet u 2020-toj",
rekao da je potreban odlučniji i brži napredak u oblasti vladavine prava. Fabrici je pohvalio ekonomski napredak Srbije.

Tim mladih fizičara Srbije osvojio je dve srebrne i četiri bronzane medalje na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi učenika osnovnih škola u Kataru. Srebrne medalje dobili su Vuk Hip iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Vukašin Đinović iz gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj" u Novom Sadu. Bronzane medalje dobili su Đorđe Parojčić, Tara Biskupović, Anja Šušnjar iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Marko Sladojević iz novosadske gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj".

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno 26:26 sa Danskom u poslednjoj utakmici u grupi Jedan na Svetskom prvenstvu.

Urednik i voditelj Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serdar.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

“Новости дана”, централна информативна емисија Првог програма Радио Београда емитује се од јесени 1958. године. Још од тада, представља релевантан и свеобухватан преглед најважнијих информација и догађаја из земље и света. [ детаљније ]

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи