Sportski žurnal

Odbojkaši Vojvodine večeras u 18 časova u SPENS-u dočekuju nemački Fridrihshafen, u drugom kolu grupne faze Lige šampiona. Tim povodom, razgovaramo sa sportskim direktorom Novosađana, svojevremeno legendarnim igračem, Slobodanom Boškanom.

Fudbaleri Crvene zvezde još gaje nadu da bi mogli da ostvare proleće u Evropi, za tako nešto potrebno im je da sutra u Atini ne izgube od Olimpijakosa. Neće biti lako doći do tog cilja, jer trijumf u ovoj utakmici vodi Grke u grupnu fazu Lige Evrope. Prvi meč, na stadionu `Rajko Mitić`, srpski  igrači dobili su rezultatom 3-1, ali to ništo ne znači ako se iz Atine ne vrate bar s bodom. Zvezda će imati i ozbiljnu podršku svojih vernih navijača, koji su najavili dolazak u Grčku u velikom broju. Za današnji `Sportski žurnal` iz Atine se javlja urednik Sportske redakcije Radio Beograda 1 Vlade Radičević, sa najsvežijim informacijama, on će sutra i prenositi ovaj duel na našem programu od 21 čas.

Elzan Bibić, velika nada naše atletike, nastavlja s uspesima. Poslednji je bio pre nekoliko dana, kada je na Evropskom prvenstvu u krosu, u Lisabonu, osvojio srebrnu medalju. Naš mladi srednjeprugaš predstavio se, tom prilikom, atletskim stručnjacima u najboljem svetlu, eto prilike da čujemo njegove utiske iz Portugala, kao i planove za godinu u koju uskoro ulazimo.

Rukometašice Srbije sutra ujutru igraju važan meč na Svetskom prvenstvu u Japanu. Pošto su u dva meča druge faze takmičenja savladale Južnu Koreju i Nemačku, sutra od 10 časova sastaju se sa reprezentacijom Danske. Da bi ušle među četiri najbolje reprezentacije, trebalo bi-pored našeg eventualnog trijumfa- i da Koreanke pobede Holandiju ,a Nemice da budu bolje od Norveške. Današnji dan naše devojke provele su u obilasku botaničke bašte, kako bi rasteretile misli, sledi jedan trening, a onda i duel sa višestrukim evropskim šampionkama, koje-istina-odavno nisu u formi u kojo su bile prethodnih godina.

Ekipa Krosa RTS-a obilazi mesta koja su bila domaćini ovogodišnjeg ciklusa, i na taj način zahvaljujući za divnu, dugogodišnju saradnju. Danas je naš tim u Rekovcu, gde su podeljena priznanja zaslužnim atletskim pregaocima i onima koji su doprineli uspehu manifestacije i u ovoj sezoni. 

Tokom emisije pratićemo i ostale aktuelnosti iz sveta domaćeg i međunarodnog sporta. Slušajte danas ono o čemu ćete sutra čitati na stupcima štampe.                            

Urednik i voditelj je Željko Stefanović

 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво