Magazin na Prvom

Koje su glavne slabosti sistema za prevenciju i zaštitu dece od nasilja? Šta predviđa nacrt najnovije Strategije koja bi trebalo da bude odgovor države na porast nasilja nad decom? O sugestijama, kritikama i predlozima koji su se do sada čuli na javnoj raspravi razgovaramo sa Igorom Jurićem, osnivačem Fondacije „Tijana Jurić“.

U rubrici „Pogled u svet" o tome zašto je reforma penzijskog sistema izazvala masovnu pobunu u Francuskoj. Od prošle nedelje država je paralisana. Zaposleni iz javnog i delom iz privatnog sektora danas ponovo izlaze na ulice da demonstriraju protiv najavljenih reformi.

Zašto je tresetno zemljište važno u borbi protiv klimatskih promena? Samo u Evropi ona „upijaju" pet puta više ugljenika nego šume.

Najnovija svetska studija pokazuje da bi ukoliko se zemljišta ne sačuvaju mogao da se dogodi obrnut proces - da počnu da ispuštaju ugljenik umesto da ga apsorbuju. Gost Nemanja Grsić, asistent na Poljoprivrednom fakultetu.

Pojedina seoska domaćinstva u Srbiji godišnje ostvare i do 1500 noćenja. Kako posle najnovijih zakonskih promena u turizmu privući još veći broj gostiju, bila je tema njihovih razgovora u Ljigu.

Kragujevački akademski orkestar „Akordeonista" postoji nepune dve godine. Ni prvu nije navršio kada se sa najvećeg regionalnog takmičenja za harmoniku u Puli, vratio kao pobednik. Dva specijalna koncerta sa Vlatkom Stefanovskim održana su u Beogradu i Kragujevcu.

Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво