Novosti dana

Skupština Srbije nastavlja drugo redovno zasedanje. Poslanici će, između ostalog, razmatrati predloge izmena i dopuna zakona o finansiranju političkih aktivnosti, o sprečavanju korupcije i o javnim preduzećima.

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u sukobu interesa zbog trgovine oružjem između privrednog društva GIM i Krušika, u koju je navodno umešan njegov otac Branko, saopštila je Agencija za borbu protiv korupcije. Agencija je utvrdila da Branko Stefanović od osnivanja privrednog društva GIM d.o.o Beograd 31. oktobra 1990-te godine, nije vlasnik ni zakonski zastupnik, niti je po bilo kom osnovu bio zaposlen ili angažovan u tom privrednom društvu. Ustanovljeno je i da Branko Stefanović nije bio ni osiguranik privrednog društva GIM.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata, Andreja, zbog navoda o njihovoj povezanosti sa vlasnikom imanja "Jovanjica", na kojem je pronađena velika količina marihuane. Vučević je krivičnu prijavu podneo Republičkom javnom tužilaštvu, od kojeg, kako je rekao, očekuje da hitno utvrdi činjenice jer su, kako kaže, građani uznemireni i sazlužuju da znaju da li je reč o istini ili kleveti.

Ruski arhitekta Nikolaj Krasnov dobio je spomen- obeležje u Beogradu, na Malom Tašmajdanu. Krasnov je dugo živeo u našem glavnom gradu i jedan je od najznačajnijih arhitekata koji je ostavio trag u izgledu Beograda, ali i brojnih gradova u Srbiji. U Beograd je došao 1922. godine, i u Ministarstvu građevina rukovodio je Odsekom za monumentalne građevine i spomenike. Vremenom je postao dvorski neimar i graditelj Beograda. Zgrada Vlade, Ministarstva finansija, Arhiv Srbije, Kraljevski dvor na Dedinju, samo su neke od zgrada koje je projektovao.

Na listi enciklopedije World Atlas, Egzit festival je na prvom mestu najvećih muzičkih festivala na svetu. Uredništvo Atlasa opisuje Egzit kao višestruko nagrađivani letnji događaj, koji poseti više od 200 hiljada ljudi. Iza Egzita su čuveni britanski festival Glastonberi i brazilski Rock in Rio.

Urednici emisije: Nataša Raketić i Slobodan Petrović

Urednik vesti: Nenad Selaković

Producent: Đorđe Radosavljević

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво