Novosti dana

Na batajničkom aerodromu, predstavljena su 4 nova helikoptera Mi-35,kao i helikopteri H-145M i Mi-17. Iako je bilo najavljeno da će novi helikopteri stići tek u prvom kvartalu 2020, Rusija ih je isporučila pre predviđenog roka, tj. 2 dana pre susreta predsednika Srbije i Rusije u Sočiju.

Kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izneo je na skupu u Berlinu, svoja tri principa za nastavak dijaloga, od kojih je prvi da neće predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom. Kao drugi princip naveo je da, kako je rekao, nema razgovora o kosovskoj teritoriji i treći da nema razgovora o mapama. Predsednik Aleksandar Vučić ocenjuje da je Kurti počeo da se bavi kadrovskim pitanjima u Beogradu. Za Račak je ponovio da je faslifikat, a direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poziva Evropsku uniju da se izjasni da li podržava, kako kaže, uvođenje verbalnog delikta i zabranu slobode izražavanja Srbima na Kosmetu.

U 17 prihvatnih centara u Srbiji trenutno je zbrinuto 4.700 migranata. Mnogo njih je van sistema, a u Komesarijatu ponavljaju da kapacitet smeštaja od 6 hiljada nije popunjen. Od početka novembra broj izbeglica je povećan za trećinu, pa Komesarijat za izbeglice i migracije prati situaciju u kampovima u regionu, u Grčkoj i Turskoj. Nelegalno i nasilno vraćanje migranata iz susednih zemalja se dešava, ali ne preti da drastično uveća prisustvo izbeglica u našoj zemlji. Zamenica komesara za izbeglice i migracije Svetlana Velimirović kaže za RTS-a da je povećanje broja migranata u novembru sezonsko i da je to cirkularna fluktuacija koja se dešava u zavisnosti od godišnjeg doba.

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Beloljin-Blace povređeno je 15 osoba. Kako RTS saznaje, prevrnuo se autobus koji je prevozio putnike iz Republike Sevrene Makedonije na Kopaonik. Dvoje je teže povređeno a ostali imaju lakše povrede i svi su zbrinuti u prokupačkoj bolnici. Istraga će utvrditi uzrok nesreće. Na tom putu je već mesec dana u toku rekonstrukcija, uz režim saobraćaja koji zavisi od radova.

U Galeriji RTS-a svečano je otvorena izložba dela slikara, vajara, pisca i profesora Zorana Petrovića "Dostojan nezaborava". Uz brojne slike, crteže i skulpture, publika je u prilici da vidi značajan deo opusa slavnog vojvođanskog umetnika.

Aktuelna evropska šampionka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je zlatnu medalju na finalnom Gran priju u Moskvi, u kategoriji do 49 kilograma. Srebrnu medalju, u kategoriji preko 67 kilograma, osvojila je Milica Mandić. Samim plasmanom u završnicu tog takmičenja, Milica Mandić i Tijana Bogdanović, obezbedile su plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Urednici emisije Nataša Raketić i Miroslav Vojvodić.

Urednik vesti Marica Serdar.


Producent Zoran Panić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво