Magazin na Prvom

Vlada Republike Srbije je uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji pokrenula kampanju „Uprava po meri svih nas“. Koji su postulati efikasne i profesionalne uprave? Šta je cilj kampanje? Kako unaprediti javnu upravu? Gosti: Ljiljana Uzelac iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

„Tamo gde prestaje kopno - počinje život" i „vratite se tamo odakle je život došao - ispod površine vode", slogani su kojih se pridržava Ivana Orlović-Kranjc, podvodni fotograf. U rubrici „Svetski putnik" govoriće o svetskim morima koja je obišla i podvodnom svetu, kao i izazovima i lepoti podvodnog fotografisanja.

Društvene i političke promene u 19. veku u Srbiji, pratila je i moda. Kako se od dimija prešlo na odela i uske haljine i koje su sve osobenosti mode 19. i početkom 20. veka na našim prostorima? Gost: Draginja Maskareli, kustoskinja Muzeja primenjene umetnosti i autorka izložbe „Moda u modernoj Srbiji".

O pojačanoj kampanji i strožijim merama zabrane pušenja na javnim mestima u Grčkoj, - dopisnik RTS-a iz Atine Majda Šimunec.

Vreme izdvajamo i za sportske priče.

Autor i voditelj: Tanja Zeljković

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво