U središtu pažnje

U Novom Pazaru živi 120 hiljada stanovnika, od kojih je više od polovine mlađih od 30 godina. Ovaj grad je, po stopi prirodnog priraštaja, na prvom mestu u Srbiji. Iako spadaju u mlađu populaciju na Balkanu, Novopazarci imaju razvijenu socijalnu mrežu podrške starijim žiteljima. U okviru Centra za socijajlni rad, pored Doma za stare, postoji još nekoliko stručnih službi koje pružaju usluge osetljivim kategorijama stanovništva.

Nedavno su otvoreni  Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju i Klub za adolescente. Veoma su razvijeni  i servisi pomoći u kući starijm sugrađanima. O saradnji sa pravosudnim i policijskim organima u borbi protiv nasilja u porodici, o maloletničkoj delinkvenciji,  zbrinjavanjuju dece bez roditeljskog staranja razgovaramo sa direktorom Centra za socijalni rad u Novom Pazaru, Adnanom Dizdarevićem.

Urednice i voditeljke Olivera Simić Milošević i Marina Stojadinović.

Radio Beograd Jedan, 17:05.

Naslovna stranica - Adnan Dizdarević i Marina Stojadinović (Foto/V. Satarić)

У средишту пажње У средишту пажње

Autor:
Редакција магазинског програма

Свакога радног дана емисија "У средишту пажње" доноси интервју са нашим најбољим аналитичарима и коментаторима, политичарима и експертима, друштвеним иноваторима и другим познатим личностима, или личностима које ће убрзо постати познате. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво