Magazin na Prvom

U Srbiji je, prema  nezvaničnim procenama, oko 100 hiljada ljudi angažovano na volonterskim poslovima. Iako je mladima prioritet zaposlenje, zapaženo je da oni rado i u velikom broju prihvataju poslove bez nadoknade, sa visokom svešću o tome da je nekome potrebna njihova pomoć i da na taj način društvo čine boljim i humanijim. Povodom Međunarodnog dana volontera sagovornice su nam sekretarka Crvenog krsta Beograda, Ivana Dašić Marisavljević i dr Vesna Gajić, koja je volonter više od 20 godina.

Briga o starima podrazumeva i ozbiljnu profesionalnu pomoć. Srbija se ne može pohvaliti visokim nivoom organizacije gerijatrijskih službi, ali možemo mnogo da naučimo na primeru drugih zemalja. Za naš program govori dr Dimitrije Jakovljević, gerijatar, koji četrvrt veka živi i radi u Finskoj.

Jubilarni 70. samit NATO u Londonu protekao je u senci burnih reakcija na ocenu francuskog predsednika da je Alijansa klinički mrtva. Uzroci neslaganja i budućnost NATO tema su rubrike POGLED U SVET.

U najznačajnijem rimskom antičkom monumentalnom zdanju Koloseum- postavljena je izložba KARTAGO- JEDAN BESMRTAN MIT. Više od 200 eksponata u funkciji su rušenja antičkog stereotipa o varvarskoj Kartagini.

Čućete i segmente iz nove emisije KOJEKUDA.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]