Novosti dana

U Sočiju su se sastali predsednici Srbije i Rusije Aleksandar Vučić i Vladimir Putin. Strateško partnerstvo dve zemlje razvija se i svakodnevno potvrđuje i jača, rekao je predsednik Putin na početku sastanka. Naveo je da je spoljnotrgovinska razmena Srbije i Rusije porasla za dva odsto, a u periodu  januar - septembar ove godine još za 9 odsto. Putin je dodao da na razvijanju odnosa dve zemlje aktivno rade zajedničke komisije. Istakao je da srpskog kolegu ponovo očekuje u Rusiji u maju naredne godine. Predsednik Vučić je rekao da nije optimista kada je reč o postizanju konačnog kompromisnog rešenja između Beograda i Prištine. Informisao je Putina da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj naše zemlje i uticaće na bolju budućnost građana. Još jednom je zahvalio ruskom predsedniku na stalnoj podršci Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i nacionalnih interesa.

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da ta lista neće biti prepreka za formiranje nove kosovske vlade i institucija, ali će zahtevati poštovanje izborne volje građana i prestanak diskriminacije Srba. „Oni koji odbijaju da prihvate izbornu volju građana, odbijaju i  uvažavanje stavova političkih predstavnika Srba, i izađu u susret rešavanju problema srpskog naroda Kosovu i Metohiji", naveo je Jevtić u izjavi za portal Kosovo onlajn.

U Londonu se nastavlja dvodnevni samit NATO povodom 70-te godišnjice Alijanse.Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg očekuje da će se razgovarati o borbi protiv terorizma, kontroli naoružanja, odnosima sa Rusijom i o jačanju Kine, koja je, posle Sjedinjenih Američkih Država, druga zemlja na svetu po ulaganjima u odbranu. Dodao je i da će tema biti odbrambeni budžeti članica. Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da ostaje pri stavu da je NATO u stanju moždane smrti. On smatra da je dobro što je ta izjava pokrenula neke od ključnih debata o pravcu kojim Alijansa treba da se kreće.

Skupština Srbije nastavila je rad razmatranjem amandmana na izmene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Podneto je ukupno 35 amandmana.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Producent Srđan Manojlović.

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво