Večeras zajedno

U Beču je osnovano Austrijsko- srpsko kulturno društvo „Vilhelmina Mina Karadžić“. Osnivač i idejni tvorac društva je prof. Svetlana Matić.

Cilj društva je predstavljanje srpske kulturne i nacionale baštine, saradnja sa austrijskim društvima i jačanje srpsko-austrijskih veza u oblasti umetnosti, kulture i jezika. Društvo je otvoreno i za saradnju s drugim organizacijama slične orijentacije širom sveta.

Prva značajnija manifestacija koju organizuje ASKD „Vilhelmina Mina Karadžić" je književno veče, 7. decembra, u prostorijama SKC „Stevan Mokranjac" u Beču. Najavljena je promocija knjige Dese Burazor Aslanidu „Noć iza berlinskog zida".Gošća večeri biće pesnikinja Borica Đekanović iz Štutgarta. U muzičkom delu programa nastupiće Dečji hor „Zlatni zvončići" pod dirigentskom palicom Biserke Vasić.

Autori emisije su Dragana Živojnović i Igor Obračević.

Muzički urednik: Nenad Kamidžorac

veceras.zajedno@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Večeras zajedno Večeras zajedno

Autor:
Voditelji i urednici emisije: Dragana Živojnović, Dubravka Marković, Zorana Bokan i Igor Obračević. Urednica redakcije: Gordana Gligorić-Gagović

Emisija magazinskog tipa koja se emituje svakog radnog dana od 21-22 časa. Nastala je 08. maja 1970. godine s namerom da održava kontakt s našim ljudima koji, kako se navodi i u špici emisije, „žive i rade daleko od rodnog kraja“. Danas je emisija, osim dijaspore, okrenuta i Srbima u regionu. [ detaljnije ]