Magazin na Prvom

Aplikacija za mobilne telefone, ONKO, je deo projekta Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije „Znanjem protiv raka“ i sadrži informacije o prevenciji, dijagnostici, podršci i lečenju malignih bolesti. O tome razgovaramo sa dr Anom Jovićević, onkologom iz Instituta.

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Miloš Turinski, PR sajta Poslovi Infostud, predstaviće nam rezultate prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, koji su bazirani na percepciji kandidata sa tržišta rada i nisu isključivo mišljenja zaposlenih koji rade u tim kompanijama.

U Psihološkoj radionici "Korak napred" govorimo o tome šta donosi novi Nacionalni program za zaštitu mentalnog zdravlja, koji je nedavno usvojila Vlada Srbije. Koliko je važno to što će, kako se ističe, u narednom periodu akcenat biti stavljen na prevenciju i edukaciju, pitaćemo, između ostalog, gošću, dr Ivanu Stašević Karličić, direktorku Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

 

U rubrici „O knjigama i piscima" naša gošća je Nina Savčić, knjževnica i likovna umetnica, autorka romana "Vlasnik svega našeg". Ovo je, po rečima kritičara, sugestivna priča, sa elementima fantastike, o gubitku autentičnosti u svetu u kome ništa nije kao što izgleda. Ko je vlasnik svega našeg? Šta mi sve imamo? Čiji je naš svet? Gde smo mi u svom životu? To su samo neka od pitanja s kojima čitamo ovaj, nedavno objavljen, roman.

Sa vama je Mirjana Nikić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Magazin na Prvom Magazin na Prvom

Autor:
razni autori

Životne teme, atraktivni gosti, dobro raspoloženje, analiza aktuelnih dešavanja, vesti iz zemlje i sveta, najbolji voditelji i muzika. [ detaljnije ]