Magazin na Prvom

Kakva je budućnost "ekonomije znanja" u Srbiji? Ideja da znanje igra ključnu ulogu u ekonomiji nije nova. Razvijeni svet smatra da privrednu i političku moć jedne zemlje više ne određuju samo njeni resursi, veličina i vojna snaga, već ljudski potencijal koji poseduje. O jačanju novih tehnologija i kako bi u narednom periodu trebalo da izgleda domaće tržište rada razgovaramo sa vanrednim profesorom Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, Vladanom Ivanovićem. 

U rubrici "Pogled u svet" o previranjima u Iraku. Irački premijer podneo je ostavku posle dvomesečnih demonstracija širom države u kojima je poginulo oko 400 ljudi. U zemlji koja od 2003. godine i svrgavanja Sadama Huseina živi u stalnim oružanim sukobima, ovoga puta građane su na ulice izvela nerešena socijalna pitanja, korupcija, nezaposlenost i slabe institucije.

Da li su klimatske promene najveća pretnja čovečanstvu u poslednjih nekoliko hiljada godina? Kako donosioci odluka reaguju na upozorenja stručnjaka da se suočavamo sa globalnom katastrofom koju je izazvao čovek? Po čemu se ovogodišnji Samit o klimatskim promenama koji je upravo počeo u Madridu razlikuje od prethodnih? Koliki je jaz između onoga što države obećavaju da će preduzeti i onoga što zaista preduzimaju? Gost klimatolog Danijela Božanić.

Kragujevački akademski orkestar „Akordeonista" postoji nepune dve godine. Ni prvu nije navršio kada se sa najvećeg regionalnog takmičenja za harmoniku u Puli, vratio kao pobednik. Dva specijalna koncerta sa Vlatkom Stefanovskim održana su u Beogradu i Kragujevcu.


Urednik i voditelj Dijana Ivanov Kadić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво