Novosti dana

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko stiže popodne u dvodnevnu posetu Srbiji. Zvanični razgovori počinju sutra, dok će danas gost iz Minska, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, položiti vence na Spomen groblju oslobodilaca Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu.

Iz Belorusije u Srbiju već je stigla privredna delegacija. Na sastanku ministara poljoprivrede Anatolija Hotka i Branislava Nedimovića istaknuto je da su dve strane zainterosovane za povećanje razmene poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

U radnoj poseti Beogradu je i visoka delegacija Evropskog parlamenta, koju predvodi predsednik grupe Evropske narodne partije Manfred Veber. U delegaciji su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Makalister i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik. Razgovaraju sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, posle čega je predviđeno i obraćanje medijima.

Skupština Srbije počela je raspravu o izmenama Zakona o platama u javnim agencijama i drugim organizacijama, o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru, kao i o izmenama Zakona o zaposlenima u javnim službama. Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić kaže da je opredeljenje da se kroz reformu sistema plata, omogući primena platnih
razreda za celokupan javni sektor.

Predsednici Rusije i Kine Vladimir Putin i Si Đinping zvanično su putem telemosta pustili u rad jedan od najdužih gasovoda na svetu „Snagu Sibira", preko kojeg će se gas iz Rusije isporučivati u Kinu.  Gasovodnom mrežom dugom četiri hiljade kilometara godišnje će moći da prođe do 61 milijardu kubnih metara prirodnog gasa, uključujući i 38 milijardi za izvoz u Kinu. Izgradnja gasovoda trajala je više od pet godina.

Rukometašice Srbije pobedile su Kubu sa 46:27, u drugom kolu Svetskog prvenstva u Japanu. Sutra, naša reprezentacija igra protiv Norveške.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić

Urednik vesti: Marica Serdar
broj komentara 0 pošalji komentar
Novosti dana Novosti dana

Autor:
Radio Beograd 1

Najpopularnija radijska informativna emisija na našim prostorima decenijama unazad donosi najbrže i najsveobuhvatnije informacije. Svakog dana u 15 sati na Radio Beogradu 1 i na sajtu u Mp3 formatu, 15 minuta po završetku emisije. [ detaljnije ]