Novosti dana

Nakon što je na naslovnoj strani lista Danas, objavljena karikatura na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić sa metom na grudima ispred snajpera, sinoć se oglasio i sam predsednik.Na instagram profilu uz sliku Koraksove karikature, koja asocira na povučenu naslovnu stranu poslednjeg broja NIN-a, poručuje: "Samo vi radite svoj posao! Otvaram auto-put Obrenovac - Surčin 18. decembra! Živela Srbija!".Brojni zvaničnici osudili su objavljivanje karikature na kojoj je predsednik Srbije predstavljen sa metom na grudima. S druge strane, u listu Danas tvrde da političari u karikaturi nisu razumeli ironiju, nego su je shvatili bukvalno.

„Kampanja protiv predsednika Aleksandra Vučića počela je davno, a crtanje mete je užasna poruku našem društvu," istakao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je na pres konferenciji u Palati "Srbija" govorio i o rezultatima policije u borbi protiv trgovine narkoticima, aferi "Krušik", izmenama Krivičnog zakonika koje sutra stupaju na snagu. Stefanović je saopštio da je granična policija noćas na prelazu Preševo zaplenila 7,8 kilograma heroina i uhapsila albanskog državljanina. Stefanović je istakao da je do 25. novembra zaplenjeno više od 6,2 tone narkotika, uhapšeno 778 osoba i razbijeno 11 organizovanih kriminalnih grupa.

Turska je prošle godine pustila u rad " Transanadolijski gasovod -TANAP", a danas će ga na svojoj teritoriji povezati sa "Transjadranskim gasovodom -TAP". Oni čine "Južni gasni koridor", koji će gas iz Azerbejdžana dopremati kroz više zemalja do Italije. To povezivanje označiće turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, a ceremoniji prisustvuju i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i ministar energetike Aleksandar Antić. Inače, do kraja godine Turska će otvoriti i peti gasovod ,"Turski tok", a već ima dva kojim doprema ruski gas. Turska je time osigurala poziciju glavnog čvorišta tranzita gasa u Jugoistočnoj Evropi.

U Vitlejem će biti vraćen komad drveta za koji se veruje da je deo kolevke Isusa Hrista. Papa Franja je naložio da se deo relikvije iz rimske bazilike Svete Marije Velike prenese u Isusov rodni grad kao poklon. U Rimu je taj predmet bio od 7. veka, trenutno je izložen u Jerusalimu, a u Vitlejemu će biti izložen u vreme proslave božićnih praznika. Deo Isusove kolevke završio je u Rimu pošto ga je jerusalimski patrijarh Sveti Sofronije poklonio tadašnjem papi Teodoru Prvom, a njegovo vraćanje u Vitlejem pozdravljeno je u hrišćanskom svetu.


Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Irena Jelovac

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво