Uhvati dan

Poslednjeg petka u novembru donosimo brojne teme:

Beograd bi uskoro trebalo da dobije budžet za 2020. godinu. O detaljima za Radio Beograd 1 govori gradonačelnik Zoran Radojičić.

U nedelju, 1. decembra Beogradskom sajmu održava se Humanitarni bazar tokom kojeg će biti prikupljana sredstva za poboljšanje kvaliteta života starih osoba u Srbiji. U goste nam dolazi Milica Lundin,  predsednica Međunarodnog kluba žena, koji organizuje ovaj bazar.

Od 29. novembra do 6. decembra u Narodnom muzeju će biti izložena figurina "Crvenokosa boginja", stara više od 7.500 godina. Više detalja preneće nam Lidija Ham Milovanović, iz Narodnog muzeja.

Iz jednog drugog muzeja - Muzeja AVNOJ-a - telefonski će nam se u program uključiti direktorka Emsada Leko. Povod je, naravno, 29. novembar, nekadašnji Dan republike bivše SFRJ.

Međutim, 29. novembar ove godine proći će u znaku "Crnog petka", još jednog potrošačkog običaja uvezenog iz Amerike. Pitaćemo slušaoce da li planiraju da kupe nešto i veruju li trgovcima kada istaknu reklamu za popuste "i do 70 odsto".

Pred kraj emisije, najavićemo i celodnevni događaj na Fakultetu dramskih umetnosti - obeležavanje 40 godina od čuvenog Novog talasa koji je ostavio dubok trag na popularnoj umetnosti u celoj nekadašnjoj domovini.

Budite uz vaš Radio Beograd 1!

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво