Magazin na Prvom

Broj maloletnih dilera droge poslednjih desetak godina stalno je u porastu. Sve je više dece koja drogu probaju već u osnovnoj školi, a oni koji im je prodaju često nisu mnogo stariji od njih. Zakon je prema tinejdžerima mnogo blaži zbog godina – uglavnom im se izriče mera pojačanog roditeljskog nadzora. Kako se deca vrbuju u dilerske grupe i na koji način ih izvući iz kandži kriminalaca? Gosti Lambe Đorelijevski, nekadašnji šef Odseka za suzbijanje narkomanije u MUP-u Srbije, danas zaposlen u Detektivskoj agenciji „Protekta“ i Uroš Tomić - reditelj serije „Grupa“.

U rubrici „Pogled u svet" predstavljamo novu Evropsku komisiju koja je nakon nekoliko odlaganja konačno izabrana i počinje sa radom 1. decembra. Ko su njeni članovi, kakve su poruke uputili i koji program predlažu za svoj petogodišnji mandat čućete od Nataše Jokić, našeg stalnog dopisnika iz Strazbura.

Svako od nas ima super moć - to je ideja vodilja novog programa „Supermoćni", koji u Novom Sadu traje do 3. decembra, sa završnicom na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. O nekim od 35 različitih događaja razgovaramo sa Milicom Rašković, jednom od organizatorki tog velikog projekta.

Hrvatsko narodno kazalište gostovalo je na sceni narodnog pozorišta u Beogradu. Pred prepunom salom izveli su dramatizovani roman Kristiana Novaka „Ciganin, ali najljepši". Kazalište je poslednji put bilo na sceni srpskog nacionalnog teatra pre 38 godina. Na ovom gostovanju bilo je svedoka tog davnog susreta sa kojima je razgovarala Svetlana Mladenović

Kao i uvek četvrtkom čućete segmente nove emisije KOJEKUDA autorki Mirjane Nikić i Elizabete Arsenović. Ovoga puta po zanimljivu priču su otišle u Kragujevac.

Urednik - Dijana Ivanov Kadić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво