Novosti dana

U dva snažna zemljotresa koji su rano jutros pogodili Albaniju poginulo je najmanje 14. ljudi, a 600 ih je povređeno. Situacija je najteža u gradu Tumanu, jer je nekoliko zgrada srušeno i strahuje se da je mnogo ljudi ostalo pod ruševinama. Podrhtavanje tla osetilo se u čitavom regionu, uključujući i Srbiju. U prepodnevnim časovima zemljotres jačine 5,4 stepeni po Rihteru registrovan je i u Bosni i Hercegovini. Epicentar je bio u blizini Nevesinja. Pričinjena je manja šteta na objektima.

Predsednik Aleksandar Vučić telefonom je jutros razgovarao sa albanskim premijerom Edijem Ramom i ponudio pomoć Srbije u saniranju posledica zemljotresa. Predsednik Vučić je uputio pismo saučešća i predsedniku Albanije Iliru Meti. „Teško je predvideti ovakve katastrofe i zaustaviti nemilosrdnu snagu prirode, ali ako Srbija može na bilo koji način da pomogne, spremni smo da, u okviru svojih mogućnosti, pružimo svaku vrstu pomoći u otklanjanju posledica razornog zemljotresa," navodi se u pismu predsednika Vučića.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, izjavio je da ne očekuje pozitivan pomak u dijalogu Beograda i Prištine. On je istakao da su Ramuš Haradinaj i Aljbin Kurti svojim izjavama celom svetu pokazali da je Priština ta koja predstavlja problem. Dačić je dodao da, nezavisno od toga ko će doći za pregovarača, neće biti uspeha dok se ne izvrši pritisak na Prištinu, kao ni nastavka dijaloga bez ukidanja takse.

U dvorištu kuće Gorana Todorovića iz Donje Livadice kod Velike Plane, koji je prošlog petka uhapšen nakon što je naoružan upao na čas u Ekonomsko-ugostiteljsku školu, pronađeno je još oružja i eksplozivnih naprava. U toku je akcija antidiverzione jedinice, koja radi na uklanjanju.

Goran Todorović je u petak, sa puškom i torbom punom eksplozivnih naprava, upao na čas u učionicu srednje Ekonomske škole "Vuk Karadžić" u Velikoj Plani. Kako bi sprečio pucnjavu, nastavnik fizičkog vaspitanja Slavoljub Stojadinović je ušao u sukob sa napadačem, savladao ga i razoružao. Tom prilikom su ispaljena dva metka iz automatske puške.
U ovom incidentu nije bilo povređenih.

 

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

 

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи