Magazin na Prvom

Srbija bi uskoro mogla postati groblje opasnog otpada u vidu starih automobila. Za poslednjih 5 godina, kako se u EU uvode novi ekološki standardi, u našu zemlju je uvezeno 800 hiljada polovnih automobila. Nadležni najavljuju zabranu uvoza vozila sa EURO 3 motorima od 2021. godine, ali nije sigurno da će to rešiti problem. Druge zemlje, kao alternativu, uveliko razvijaju proizvodnju i podstiču kupovinu električnih automobila. O mogućim scenarijima - načinu i brzini kojom bi Srbija mogla da prevaziđe ovu situaciju - razgovaraćemo sa profesorom Elektrotehničkog fakulteta Nikolom Rajakovićem i Slavkom Vujovićem iz kompanije IEEG - Međunarodne grupe elektronskih eksperata.

Milijarder i nekadašnji gradonačelenik Njujorka, Majkl Blumberg ušao je u trku za predsedničkog kandidata Demokratske stranke. To baca novo svetlo i na poziciju drugog jakog kandidata demokrata Džoa Bajdena. Šta to može da znači za presedničku kampanju -tema je rubrike Pogled u svet.

Italija je prva zemlja na svetu koja u redovan školski program uvodi predmet Klimatske promene. Za ovu zemlju trenutak nije mogao biti aktuelniji, imajući u vidu razmere katastrofe koja je zadesila Veneciju.

Svako od nas u kontejnerima ostavi godišnje oko 35 kilograma hrane, u vrednosti od 10 hiljada dinara. To je problem koji ima, kako etičku, tako i ekonomsku stranu. Podstaknuti time, grupa mladih okupljena u timu DONORUM osmislila je aplikaciju za doniranje hrane u Srbiji. Više o tome saznaćemo od Gordane Jovanović.

 

U emisiji ćete čuti i zanimljive detalje sa izložbe upriličene povodom 50-to godišnjice premijere filma "Bitka na Neretvi".

Urednik i voditelj je Olivera Stajić.

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво