Nedeljom za selo

Na beogradskom sajmu u toku je 14. Sajam etno hrane i pića, regionalna smotra prehrambenih proizvoda, pripremljenih po tradicionalnim recepturama, na tradicionalan način. Predstavlja se više od 400 izlagača sa oko 3 hiljade proizvoda autentičnog ukusa i mirisa.

U Srbiji je pod vinogradima 22 hiljade hektara, ali je samo 7 hiljada aktivno i upisano u vinogradarski registar. Da bi se taj sektor poljoprivrede razvio, država priprema strategiju vinarstva i vinogradarstva za narednih deset godina. Vinari kažu da je naša zemlja idealna za vinogradarstvo i da će ulaganje u proizvodnju grožđa i vina doprineti i razvoju turizma.

Kraj novembra tradicionalno je rezervisan za svinjokolje. Stručnjaci podsećaju da je, zbog mogućnosti pojave trihineloze, obavezan pregled mesa pre upotrebe.

U Kolubarskom okrugu skoro 70 odsto poljoprivrednog zemljišta , zbog povećane kiselosti, slabije je plodnosti. Grad Valjevo i opština Lajkovac obezbedili su poljoprivrednicima određene količine kreča koji će oni, prema savetima stručnjaka, tokom osnovne pripreme zemljišta zaorati sa stajskim đubrivom kako bi smanjili kiselost.

U emisiji Nedeljom za selo čućete i Brašu, alasa sa Dunava, koji je prvog smuđa od sedam kilograma ulovio sa samo šest godina. Tada je odlučio da nastavi porodičnu tradiciju i da veći deo života provede u čamcu.

Urednik i voditelj Davorka Tešić.

Недељом за село

Autor:
Душан Величковић

Аграрна политика, пољопривреда и живот на селу, то су теме емисије Недељом за село која се емитује нa таласима Првог програма Радио Београда од 16. јуна 1946. године. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво