Magazin na Prvom

Svi preduzetnici u režimu paušalnog oporezivanja ili početnici koji tek planiraju da započnu svoj biznis moći će  elektronskim putem da izračunaju poreske obaveze za četiri godine unapred. Kalkulator je kreiran prema budućoj formuli za utvrđivanje visine poreza i doprinosa i deo je novog sistema paušalnog oporezivanja. Tim povodom sagovornici su nam Dragan Agatunović iz Poreske uprave i Dušan Vasiljević iz Naleda.

Samo u dva dana prošlog vikenda na grčka ostrva u Egejskom moru stiglo je više od 1.350 migranata i izbeglica. Njihovo prebacivanje na kopno u poslednje vreme izaziva veliko nezadovoljstvo stanovništva, pa nisu retki slučajevi rasističkih i ksenofobičnih napada. O tome govorimo u rubrici POGLED U SVET.

Arheološki spomenici Dunavskog limesa, granice Rimskog carstva u srpskom Podunavlju, trebalo bi od 2021. da budu deo svetske kulturne baštine pod zaštitom Uneska. Dunavski limes prostire se na teritoriji osam država, a Srbija bi na listu trebalo da upiše 50-ak arheoloških lokaliteta. Dokle se stiglo sa tim međunarodnim projektom i kakva je dinamika realizacije, koliki je njegov značaj u svetskim razmerama i kakvu korist Srbija od toga ima- pitanja su za direktora Arheološkog instituta Miomira Koraća.

Čućemo segmente nove emisije KOJEKUDA, a najavićemo i turneju grupe ORTODOX CELTS.

Urednik i voditelj je Olivera Stajić

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво