Zabavnik

Kasno je za nedeljni ručak, ali nije kasno za priču o njemu. Recimo, o ručku od piletine. Bez silnih marinada i začina ne može se zamisliti priprema obroka od piletine. Da li ste se ikada zapitali kakav je pravi ukus piletine.

Žena u sedamdesetim godinama otišla je kod mesara da kupi pile. Imalo je duže noge, manje grudi i kožu koja je bila više žuta od kože normalnog pileta. Bila je to vrsta pileta koje je do 50-ih godina prošlog veka gotovo nestala. Neko je nekako uspeo da održi vrstu koja je uzgajana na prirodan način, pile koje se hranilo travom i semenkama koje bi pronašlo, a ne veštačkom hranom koju mu danas dajemo ne bi li nam pile bilo što veće...

Kada se govori o belim haljinama, odmh se pomisli na venčanice. Međutim, nisu samo venčanice bele haljine koje se pamte. I nekoliko belih filmskih haljina ostavilo je upečatljiv utisak - nema poznatije bele haljine od one koju je Merilin Monro nosila u filmu "Sedam godina vernosti".

Bilo je to 1955. godine, trendovi su od tada izmenili mnogo puta, ali ova haljina je jednostavno bezvremenska.

Danas smo u Zabavnikovu muzičku kutijicu spakovali kratku priču o prvom Vudstoku. Kada je objavljeno da će festival muzike i umetnosti biti održan od 15. do 18. avgusta 1969. godine, vest je odjeknula širom sveta.

Umesto očekivanih 50.000 posetilaca, festival je okupio čak pola miliona ljudi. Na festivalu su nastupili mnogi od najpoznatijih muzičara tog doba - The Who, Džimi Hendriks, Grateful Dead, Džoan Baez, Dženis Džoplin, Džo Koker...

Urednik i voditelj Milena Šiškin.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво