Magazin na Prvom

Najavljujemo završnu manifestaciju, kojom Radio Beograd obeležava 95 godina postojanja. U ponedeljak, u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda, biće održano javno snimanje drame posvećene kompozitoru Stanislavu Biničkom, a nastupiće i istoimeni umetnički ansambl Ministarstva odbrane koji ove godine obeležava 120 godina postojanja.

Biće reči o manifestaciji „Novembar-mesec sova", koja je poznata i kao Sovembar. Održava se osmi put u Kikindi i traje do kraja meseca. Jedna od najvažnijih gradskih manifestacija pokrenuta je da bi se Kikinda popularizovala kao najveće urbano zimovalištu sova utina na planeti.

U Psihološkoj radionici „Korak napred" govorimo o psihologiji dece i mladih. Nezadovoljstvo izgledom, ljubavni jadi, bunt kao način ponašanja ili zatvaranje u sebe koje je posledica nerazumevanja okoline, samo su neki od problema sa kojima se deca i mladi suočavaju. O tome razgovaramo sa Ivanom Lukić, profesorkom psihologije i školskim psihologom u XIV beogradskoj gimnaziji.

Koje je mesto filozofije danas, u svetu, kojim, kako se čini, vlada nauka? Čemu služi, i kome je potrebna, i da li je, kako smatraju neki naučnici, filozofija mrtva? Ovo su neka od pitanja koja, u susret obeležavanju Svetskog dana filozofije, postavljamo Ivanu Milenkoviću, filozofu.

Za rubriku „O knjigama i piscima" Svetlana Mladenović pripremila je prikaze novih, zanimljivih književnih izdanja.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво