Novosti dana

U Beogradu je potpisan Ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske kompanije Azvirt o izgradnji deonice auto-puta Ruma-Šabac i brze saobraćajnice na deonici Šabac-Loznica. Novi put biće nastavak trase Novi Sad-Ruma, odnosno Fruškogorskog koridora, a ukupna dužina te saobraćajnice je 77 kilometara. Vrednost ugovora je 476 miliona evra. Predsednik Aleksandar Vučić koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da će ta saobraćajnica značiti život za celo Podrinje i doneće nove investicije u taj deo zemlje. Najavio je da će autoput Ruma - Šabac biti završen za tri godine.

Predsednik Srbije je na konferenciji za novinare zahvalio svima koji su proteklih dana brinuli o njegovom zdravlju. Odbacio je spekulacije da su novinarska pitanja bila razlog pogoršanju njegovog zdravlja. Naveo je da je za njegove zdravstvene probleme kriva nepažnja i neredovno uzimanje lekova za srce i pritisak.

"Novinari nemaju veze sa mojim zdravstvenim stanjem, ja sam hronično bolestan, plus akutni problemi. To je moja stvar i niko nema veze s tim," rekao je Aleksandar Vučić na konferenciji za medije.

Ministri Evropske unije, na sastanku Saveta opštih poslova u Briselu, razgovaraju o situaciji u oblasti politike proširenja i pristupanja Uniji. Iz Saveta Evropske unije poručuju da će prvi put biti razmotren i francuski predlog o reformi politike proširenja. Kako je saopšteno, zvanični Pariz je tim dokumentom želeo da ukaže kako su ekonomske i političke promene potrebne za članstvo suviše spore, dok se istovremeno zemlje kandidati ne nagrađuju dovoljno za pozitivne pomake.

Zaštita životne sredine jedna je od najzahtevnijih tema na našem evropskom putu i zahteva najviše ulaganja, posebno kada je u pitanju kvalitet vode, izjavila je predsednica vlade Ana Brnabić na sednici Skupštine država članica Protokola o vodi i zdravlju, koja se održava u Beogradu. Od ukupnog broja kontrolisanih javnih vodovoda gradskih naselja u Srbiji prošle godine je 61 odsto bilo ispravno. Najgori kvalitet vode je u Vojvodini.

Srpska akademija nauka i umetnosti obeležila je svoj dan, 19-ti novembar, svečanom Akademijom. U pozdravnom govoru predsednik SANU Vladimir Kostić rekao je da je pred Akademijom u ovim vremenima podela, sučeljavanja i otvorenih vređanja, gotovo prosvetiteljska obaveza da spostvenim ponašanjem i praksom ukaže da je moguće u suprotstavljanju mišljenja sačuvati poštovanje za sagovornika, pa i radoznalost da se čuje drugačije mišljenje.

Urednik i voditelj: Slobodan Petrović

Urednik vesti: Marica Serdar

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво