Romano Them

Istraživanje o stavovima građana o diskriminaciji, koje je predstavljeno na obeležavanju Međunarodnog dana tolerancije, u organizaciji poverenika za zaštitu ravnopravnosti, pokazalo je da 69 odsto građana vidi diskriminaciju.

Uručene nagrade povodom Međunarodnog dana toleranacije. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ukazala na nekoliko uspešnih primera iz protekle godine, ali ukazala da i dalje u društvu postoje brojni problemi.

U Kragujevcu je organizovan okrugli sto pod nazivom "Lokalne politike u oblasti obrazovanja i socijalne inkluzije Roma - iskustva i primeri dobrih obrazovnih praksi"

Češko-romska muzička grupa Džipsi izdala je novi singl kojim poziva odrasle i decu da spuste telefone i izađu napolje zajedno. Nova pesma je veselo, ritmično slavlje života.

Emisiju vode Una Beriša i Branko Đurić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Romano Them Romano Them

Autor:
Romska redakcija

Emisija svakodnevno donosi najvažnije vesti iz zemlje i sveta na romskom i srpskom jeziku. Bavi se temama iz života Roma, prikazujući napore i mere koje se preduzimaju za emancipaciju i integraciju ove, najveće evropske manjinske zajednice. Prenosi aktuelnosti vezane za Rome i na specifičan način senzibiliše javnost za probleme ove populacije. [ detaljnije ]